Jön a Bajnai-csomag. A kiskeresetűek - főként a családosak - valószínűleg bele fognak rokkanni. Egy évre csökkent GYED, távhő- és gázár kompenzáció smafu, szocpol és félszocpol nyista, családi pótlék befagyasztva. Köszönjük MSZP, köszönjük SZDSZ, köszönjük drága szavazati joggal bíró polgártársak!

A Bokros-csomag még bemelegítésnek is enyhe volt ahhoz képest, amit most a Bajnai nevével fémjelzett gazdasági pakként az MSZP és az SZDSZ át fog rugdalni a Parlamenten. Sikerült húsz év felelőtlen, trehány, önző, nívótlan, agyonkorrumpált politikájáért megkapnunk méltó (igen: méltó) büntetésünket. Hogy megérdemeltük, az nem lehet vitás. Az elmúlt öt parlamenti választáson mi, kedves polgártársak, közösen szavaztunk bizalmat az elmúlt húsz év totális kizsákmányolásának. Külön kérném a tisztelt Fideszes honfitársaimat, hogy mellőzzék a '98-as kormány teljesítményének méltatását és inkább keressenek független számadatokat ehelyett, mert a világosan látáshoz az nélkülözhetetlen. Kérem hogy ne csusszanjanak át elnézően egyetlen - ismétlem: egyetlen - párt trükkjei és számtani kozmetikázása felett sem! Külön kérem az MSZP szimpatizánsait, hogy hagyjanak alább a Fidesz-kormány ócsárlásával, mert amaz még az állandó demagógia és az egyéb önérdekelt tevékenységek mellett is előrébb mutató volt, mint előtte és utána bármelyik!

Ma és holnap nem lehet és nem lesz mentségére egyik pártnak, egyik politikusnak, képviselőnek se az, hogy ki lopott kevesebbet, ki károsította meg kevésbé az országot és annak lakosságát; és ki többet, ki jobban. Ma és holnap eljött a következmények ideje egy következmények nélküli országban. Az csak természetes, hogy nem a felső tízezer számára jöttek el a következmények, hanem azoknak az embereknek, akik eddig is kigürcölték a belüket. Mondhatjuk persze, hogy így azoknak is, akik eddig csak a seggüket vakarták, de a helyzet ennél összetettebb.

Tényleg nem esett le senkinek a tantusz húsz év alatt? Volt olyan ember - de most komolyan - volt olyan ember, aki azt hitte, hogy egy olyan országban, ahol a legmerészebb becslések szerint is maximum egymillió aktívan a versenyszférában dolgozó adófizető valaha is ki fog tudni termelni kilencmillió ember megélhetését biztosító gazdaságot, állami bevételt?! De hát polgártársak: ez enyhén szólva is röhej. Kedves további három-négymillió akut adókerülő és/vagy segget vakaró polgártársak: komolyan azt gondolták, hogy Önöket életük végéig ki fogja tudni szolgálni negyedannyi ember? Hát most nagyon úgy tűnik, hogy ennek a kényelmes időszaknak vége szakad!

Na, ezért érdemeljük meg. És ebben az az egymillió tisztes állampolgár is ludas, aki nem merte kinyitni a száját az ingyenélő hordák ellenében, aki nem merte érvényesíteni azon alapvetően jogos gondolatát - már ha felmerült egyáltalán - hogy aki nem dolgozik, az biza ne is egyék! Okkal táncolnak ma tízezren a fejünkön, mert ugyebár senki se meri azt feltételezni, hogy kauzális világban ilyen helyzetek ok nélkül alakulnak ki?!

Helló, Magyarország! Jóreggelt kívánok 2009-ben! Fel kéne ébredni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr461080300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása