Nagyjából ez jutott eszembe elsőként a Sólyom László köztársasági elnök kitiltása utáni kezdeti reakciókra visszatekintve. Mert ez, amit a magyar és szlovák politika folytat, nem több mint egyszerű, mezei, elsilányult és dacos hiszti, hajtépés. Ők csak azért is megmutatják, hogy mi igenis csicskanép vagyunk, mi pedig csak azért is megmutatjuk, hogy... mit is mutatunk meg?

Mert tessenek tudni, lófaszt se mutatunk meg. Az elmúlt 4 év szlovák-magyar botrányaiért elsősorban a szemtelen szúnyogot idéző szlovák fél ugyan kiemelten felelős, de az egész helyzet rávilágít arra az alkalmatlan külpolitikai apparátusra, amely a Fico-Slota vezette szlovák koalíció első agyament megnyilvánulásai óta csak a tökeit áztatja a langyos vízben. Nem az a felháborító - mert önmagában nézve ezen semmi felháborító nincs -, hogy Köztársasági Elnök Úrra időszakos moratóriumot vezetett be a szlovák fél (tény, a magyar ember az nem jó exportcikk szlovákiában): Hivatalosan csak kitiltottak egy magyart aki vakációzni ruccant volna át, mellékesen egy szoboravatáson is részt vett volna.

A botrány nem ez tehát, hanem hogy itt tartunk most. A Slota nevű pojáca ciklusának elején történ kirohanások sorozata után elmaradtak a diplomáciai lépések (vagy csak jól el lettek hallgatva, nehogy a magyar nép is tudjon róla). Nem tiltakoztunk, csak morgolódtunk, meg egyszer az ultráink átmentek feszkózni. Ez nem diplomáciai kommunikáció, ez egy nagy, kerek nulla! Az első alkalmat még talán el lehetett volna intézni egy óvatos ötpárti nyilatkozattal. A sokadikra viszont a helyes válasz már a nagykövetek visszarendelése lett volna. A szlovák nyelvtörvény mélységesen megalázó bevezetésére sem adtunk értékelhető reakciót. Egyet-kettőt hörögtünk. Na és?!

A szlovák nyelvtörvény elfogadásának pillanatában a nagykövetek visszarendelése mellett azonnali hatállyal kellett volna hasonló törvénytervezetet megszellőztetni. Elvégre miért is érdekeljen minket jobban a magyarországi szlovák kisebbség, mint a szlovákokat a szlovákiai magyar kisebbség?

Ezek - vagy akár más erőteljesebb lépések - helyett azonban ma mit kell megtudia a világnak Magyarországról? Na mit? Azt, hogy az EU nyakára járunk picsogni! Még egy ilyen szemétdombra való, tróger, alkalmatlan külügyi apparátust a világ a hátán nem hordott! Vérlázító, ahogyan a saját politikusaink járatnak le minket! Utána csodálkozva nézik, hogy erősödik a Jobbik és tör fel mint a karsztvíz, hogy Magyar Gárda vonul itt, Csendőrség alakul amott, az erősödő szélsőségek hatására romákat írtanak ki, és hogy úgy általában véve radikalizálódik a társadalom.

És tudod mit, kedves Olvasóm? Kezdem elfogadni. Kezdem úgy gondolni, hogy el kell jönnie "az erősebb kutya baszik" időszakának a politikában. Olyan időben, amikor nem lehet találni tisztességes állást, a pofátlanul semmi fizetések a "válság hatására" még lejjebb szorítják, amikor ezrek kerülnek lehetetlen helyzetbe mert a lakásuk törlesztőrészletei és a gyermekük etetése között kell döntést hozni, amikor az MVM-nél, a BKV-nál és MÁV-nál milliárdos tételeket nyúlnak le a polgárok szeme láttára, szemrebbenés nélkül, amikor nem lehet este 8 után kilépni az utcára, amikor következmények nélkül lehet pocskondiázni egy egész nemzetet, és arcul köpni anélkül, hogy megtipornánk legalább a tyúkszemét a férgeknek, akkor bizony már az amúgy teljesen higgadt és épeszű ember is követeli a vért! Ilyen állapotok közt ugyan ki vetheti a másik szemére, hogy ez nem szép?! Vagy hogy a sokmilliárdot sikkasztók injekció általi kivégzése nem EU-konform?! Ki nem szarja le?! - egyszer és mindenkorra legyen már végre rend ebben a kurvaországban, ha kell, akár vér által is! Mert másból sajnos az a magyarbűnöző aljanép egyszerűen nem ért! Képzeletében a cselekedetei után várható következmények csupán riadt délibábok.

Hát akkor jöjjön inkább egy olyan kormányerő, amelyik ezeket a délibábokat minimum rémálommá fokozza a legenyhébb tiszteletre sem méltó delikvensek kapzsiságban elkorcsosult elméjében!

 » PHP-Sparcle.com
  • Ha saját webes megjelenésre vágysz.
  • Ha a meglévő oldalad lassú, hibás vagy biztonságtalan
  • Ha a régihez vagy ahelyett új dolgok kellenek

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr441339153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogyó 2 2009.08.26. 22:56:45

Azt hiszem, ezt jól megmondtad! Tényleg ezt érzi az ember, tudom, hogy nem így kéne, de a toleráns, eu-konform megfelelés nem működik. Senki nem cseszi le Szlovákiát, hogy ne húzza hajunkat, az óvónénit idegesítjük, s ha tovább picsogunk, nekünk is lezavar egy pofont. Hát akkor ne! Akkor védjük meg magunkat, s vágjuk pofán őket, úgy tűnik ez a nyerő! Persze a Nyugat majd jól lebalkánoz érte bennünket, de vagy ez vagy a toleráns halál.
Láthatjuk mit csinálnak az észtek az oroszaikkal, csúnya doog, de mégis érthető. Önvédelem, s mélyebbre nézve mégse olyan csúnya, mert létkérdés.
Szóval box, de hogyan? Diplomáciai kapcsolatok megszakítása? Árubojkott? Fellépés a hazai szlovákság ellen? Ez utóbbi igazságtalan és kicsinyes otrombaság lenne, de az előbbiek is mennyire járhatóak? Ne felejtsük el a túszokat, a felvidéki magyarságot, meg egyáltalán ez kell nekünk, a feszültség?
Szóval nem könnyű ügy, de ez a minden sértés eltűrő max. árulkodó magatartás valóban nem járható tovább!

prometheus_X 2009.08.27. 16:45:19

@Bogyó 2: Jók a kérdések a végén. Nyilván a felvidéki magyarság látná kárát egy szlovák kisebbséget érintő korlátozásnak. Volt azért bennem némi indulat, amikor a posztot írtam, így ezt nem megfelelően gondoltam át.

Lehetőségek:
1. A szlovákiai magyarokat kedvezményesen haza kéne költöztetnünk, így nem lenne miért aggódnunk ha szívózni szeretnénk kicsit a fenti szomszédokkal.
2. A titkosszolgálat közbenjárásával egymásra lehetne uszítani a két ország ultráit. A veszteség mindkét országban jót tenne.
3. Határzárás.
4. Villámháború. Ezért legfeljebb kiraknak minket az EU-ból. Nem túlnagy veszteség, eddig is csak szívtunk miatta. Csak a schengeni szabályozás miatt nem éri meg a tagság, a forrásokat meg úgyis ellopják hasznosítás előtt, alatt és után is. Eurónk pedig sosem lesz.
5. Egy éjszaka teleplakátolni Pozsonyt "buzi szlovákok" feliratú röplapokkal.

Hirtelen csak ennyi ötletem támadt. :)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.26. 23:58:39

Arról mit gondolsz, hogy Sólyomnak (szerintem) egszen egyszerűen át kellett volna mennie? Tudták a szlovákok, hogy joguk a kitiltáshoz nincs, ez csak blöff volt a részükről. Kétlem, hogy Sólyom nem tudta ezt.

De, OK, a nyelvtörvény érdekel. Nem pont ahogy gondoltad és amire rá is jöttél, hogy téves volt, de biztosan vannak módok ahogyan kellemetlenekedni lehetne nekik annyira, hogy meggondolják az efféléket. Nem a mi dolgunk, hogy egy blogban illetve beírásban kidolgozzuk a részleteket. A mi dolgunk egy alapállást megfogalmazni, és igen, olyanra van szükség amilyent leírtál. Viszont meg kell, hogy mondjam, hogy a Jobbiktól még effélét sem lehet várni. Semmi jót nem lehet tőlük, csak frázisos üresség az egész.
süti beállítások módosítása