Herényi bejelentését olvasva már a főcimdal is felcsendül a fülemben, miközben elképzelem amint Dávid Ibolya hörögi, hogy "csak egy maradhat". Igazi sztálinista mentalitás ez ami arról szól, hogy akiket érvekkel nem lehet meggyőzni, azokat ki kell végezni, vagy bedugni egy olyan helyre ahonnan kedvükre pampoghatnak, úgyse szarja le őket senki sem.

Dávid tehát szisztematikusan felzabálja saját pártját. Valószínűleg most érkezett el arra a pontra, hogy az eddig a hettérben nagyokat nyelők ingerküszöbét is átlépte.Olyan emblematikus figurákat vágott ki az ablakon - csak úgy zörögtek - akik magukkal vihetik minimum a fél pártot és ugyanennyi hányad szavazót. Dávid nagyon sokat kockáztat azért, hogy fenn tartsa a médiaérdeklődést, jelenleg úgy fest, minden hónapban lapátra tesz valakit ezért, persze nem csendben, hanem ordas módon, hogy jó nagy felháborodás övezze. A nagy kérdés az, hogy miután minden belső ellenzékit kivágott, kit fog beáldozni? Szanaszét röhögném magamat, ha Herényi lenne a következő, ami egyébként cseppet sem esélytelen ha figyelembe vesszük, hogy Dávidnak már nincs mit vesztenie. Ha Herényinek volt esze, akkor már jóelőre bespájzolt pár kompromittáló anyagot Dávidról, hogy ezt a lépést elkerülje - de ennyit azért nem néznék ki belőle.

Mindig lesznek olyanok a párton belül, akik se Dávidhoz, se a belső ellenzékhez nem kötelezik el magukat. Ezek az emberek előbb-utóbb (már inkább előbb) azért fognak sarkon fordulni, vagy csatlakozni a belső ellenzékhez, mert megelégelik ezt a fajta ideológiai tisztogatást amit Dávid és a sleppje csinál. Így aki marad, szintén áldozatául fog ennek válni, mert az MDF-ben szemmel látható módon ez a dolgok rendje. Így ezek a mártírok újabbakat fognak eredményezni, és hamarosan azok is a belső ellenzékhez csatlakoznak, akik eddig esetleg Dávid mellett álltak. A folyamat öngerjesztő, és a végső győzelemre Dávid a legesélyesebb.

Önelégülten (kielégülten?) fog vigyorogni amikor egyedül marad, mert így legalább nem lesz aki ellent mondjon neki. A kérdés már csak az, hogy akkor miért nem költözött inkább nyugdíjas otthonba?

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr381119053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása