Amikor Gyurcsány Ferenc a tegnapi napon bejelentette, hogy kitolatni szándékozik az reflektorfényből, kisebb fajta pánik lett urrá rajtam. No nem azért, mert elkötelezett rajongója lennék az MSZP-nek, vagy a miniszterelnök úrnak, hanem azért, mert egyre világosabban látszik: pengére éleződött parlamentáris válság van. Minden okozatok okozója az a négy (öt) parlamenti párt, amely immáron legkevesebb négy éve megállás nélkül cibálják egymás haját, ahelyett, hogy ellátnák képviseleti és jogalkotói feladatukat. Világossá kell tenni: Magyarország katasztrófája '89-ben megszületett, 2002-ben megtanult beszélni, 2009-ben pedig minden jel szerint felkelt és járni kezdett, elszabadult.

Egyértelmű volt, hogy jelenlegi miniszterelnökünk nem bírja már sem a nép, sem a nemzetközi élet felhatalmazó támogatását, ezért kifarolása pusztán idő kérdése volt. Maga a tény, hogy külföldön egyáltalán nem vették komolyan a bejelentést, a New York Times szerint pedig konkrétan kamu az egész, sokat elárul a világ véleményéről. Ma nagyon nagy bajban vagyunk, és amit látunk, csak a jéghegy csúcsa. Rövid politikatörténeti kronológia következik:

  • 1989-ben a rendszerváltásnak nevezett cselekvéssorozat fő ellentmondása volt, hogy olyan pártok egyezkedtek a választópolgárokat kizárva az MSZMP-vel, amelyek nem bírtak semmiféle közjogi felhatalmazással sem erre, sem másra.
  • 1990-ben az MDF kormányt alakít Antall Józseffel, és minden felelősségre vonást mellőzve romba dől az ország gazdasága.
  • 1994-ben az emberek beletörődnek abba, hogy a felelősség kérdésének elnapolásával a rendszerváltás is elnapolódik, a gazdaság állapota katasztrofális, így az MSZP képében az elkeseredett tömegek visszasírják az MSZMP-s korszakot, amelyben még volt létbiztonság.
  • 1995-ben jön Bokros Lajos, és kiéhezteti a népet annak reményében, hogy a gazdaság talpraálljon.
  • 1996-ban Bokros távozik, az emberek boldogak.
  • 1998-ban a nép még mindig poszt-Bokrosiális traumától vezérelve vesz egy jobbkanyart és kormányra jut a Fidesz.
  • 2002-re a Fidesz a Bokros által összeharácsolt pénzeket kellemesen szétszórja, de már túl későn, mert az emberek megunták a Szent Korona úsztatását és a pesti oldalra tett, csak a budai burzsoázia által élvezhető augusztusi tűzijátékokat, ezért az MSZP-t választják, Medgyessy Száznapos programjával.
  • 2004-ben az SZDSZ konteóba illő módon - az MSZP-vel Medgyessy háta mögött egyezkedve - megbuktatja Medgyessy-t, és ezzel megbukik az országot a túladósodottság útjára terelő Száznapos program is. Ugyanebben az évben színre lép Gyurcsány Ferenc, aki a 2006-os választásokig eltitkolja az ország valóságos gazdasági helyzetét.
  • 2006-ban az osztogatás programja megteszi hatását, és az MSZP újra kormánypárt, majd szeptemberben előkerül Gyurcsány Balatonőszödön tartott május 26-i beszéde, amelyet a nép botrányosnak, felháborítónak, Gyurcsány őszintének és bátornak tart. Ezt a magas labdát a Fidesz, amely már másodjára bukott választásokat, nem érezte kihagyhatónak, így különféle demoralizáló akciókat kezdenek támogatni. A Fidesz nagyjából 6 milliárd Ft-tal tartozik különböző érdekköreiben. Gyurcsány azonban marad.
  • 2008-ban beéri országunkat a gazdasági válság.
  • 2009-ben Gyurcsány bejelenti, hogy konstruktív bizalmatlansági indítvány útján vissza kíván lépni a miniszterelnöki teendőktől.

Mindezen események folyományaként valósulhatott meg az, hogy mára a Parlament egymással állandóan civódó hülyegyerekek óvodájára sokkal inkább emlékeztet, mintsem a demokrácia jelképére, az ország házára. Habár azért az az ország is megérdemelne egy misét, amelyik ilyen képviselőket megválaszt, ilyen pártokat támogat.

 

Véleményem szerint amikor évek óta a pártok a képviselet helyett egymás haját tépik kétmarokra, akkor illetlenség morális válságról beszélni, hiszen pont ez a viselkedés az okozója a morális válságnak (is). Első sorban parlamentáris válság van, ezt kéne tehát sürgősen megoldani. Másod sorban morális válság van, amit egy ilyen fokig elzüllött, agyon korrumpálódott Parlament akkor se képes megoldani, ha akar. Csak a ráadás, hogy nem is akarja. Először legyen egy tisztességes Parlamentünk, ehhez mérten tisztességes képviselőkkel, aztán ők majd joggal szónokolhatnak arról, hogy milyen válság van.

 » PHP-Sparcle.com
  • Ha saját webes megjelenésre vágysz.
  • Ha a meglévő oldalad lassú, hibás vagy biztonságtalan
  • Ha a régihez vagy ahelyett új dolgok kellenek

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr341080291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása