Nekem úgy tűnik, ez inkább Bolíviát minősíti. Komoly baj lehet odaát, ha egyetlen külföldi - pláne magyar - újságíró riporter is képes lehet veszélybe sodorni egy állam egységét. Valami nagy disznóságra készülhet Bolívia, ha odáig merészkedett, hogy a saját belügyeibe belekevert három európai országot is. Hogy ki próbál terrorizálni kit, az nem lehet kétséges.

Az Index-en megjelent cikk tanulsága, hogy magyar újságíró riporter ne készítsen interjút olyan állampolgárokkal, akik a másik hazájuk megvédésére igyekszenek. Főleg ne, ha ez a másik haza Bolíva. Nem értem, Morales miért gondolja, hogy egy európai demokráciában élő és ténykedő riporternek úgy kell viselkednie, mint ha még a múlt rendszerben élne, ahol jelenteni kellett a Pártnak, ha valaki egy szocialista/kommunista országról nyilatkozott.

Szerencsére minden jel arra mutat, hogy az érintett országok nem hagyják magukat olyannak láttatni, mint akik visszaestek volna a szoccosba. Felháborítónak tartom, hogy holmi Bolívia komcsi vezetője arra bátorodjék, hogy nekünk, akik elszenvedtük a múlt rendszer összes rémét, és az elsők közt járultunk hozzá ténylegesen egy egységes, összetartó Európához a múlt rendszer fizikai és elméleti falainak-korlátainak ledöntésével, szóval hogy egy ilyen Morales féle makiparádé nekünk diktálja, mit kell tennünk. Még jó, hogy nem szólít fel rá minden magyar (és román és ír) állampolgárt, hogy működjünk együtt a besúgóhálózatával.

Remélem sikerül Santa Cruz terve, és akkor még egy agyrémmel kevesebb lesz a világban.

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr901085929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása