Rengetegszer, több helyen, változó tartalommal és több féle módon is leírtam már meglátásaimat ezzel a felvonulással kapcsolatban. Rendezetten, összeszdve, ebben a blogban viszont még nem. Mivel az esemény aktuális, a kérdés pedig örök, a téma adott. Boncolok.

Van-e meleg méltóság? Mit jelent ez a kifejezés?
Ez egy rettentően suta kifejezés, teljesen magyartalan. A melegségnek nincs külön méltósága, ahogyan a heteroszexualitásnak és az egyfejűségnek sem. A melegeknek lehet méltóságérzete - vagy nem, és itt erről van szó. A tényleges méltóság és a méltóságérzet két, egymástól akár teljesen független dolog. Egy normálisan szocializált embernek a melegekkel szemben nincsenek zavaros érzelmei, nem érez késztetést valakinek az eltiprására azon a jogon hogy ő heteró.

Miért kell provokálniuk és megerősítenük az összes buzisztereotípiát?
Ez egy újabb rejtély. Méltósággal az ember nem bohócnak öltözve szokott felvonulni, normális ember a szexuális identitásától függetlenül nem így jelenik meg sem egy esküvőn, sem egy temetésen, sem egy vezetői meetingen. Kérdéses tehát, hogy ezek a felvonulók mit is értenek méltóságon. Mert ugye, ha valaki bohócnak öltözik, ne csodálkozzon hogy kiröhögik érte.

A felvonulás miért provokál egyeseket?
Na, ez egy sokkal érdekesebb kérdés. Itt vissza kell térnem az előző, bohócos hasonlatra. Értelmes ember ugyanis egy ilyen felvonulással vagy egyáltalán nem foglalkozik, vagy kiröhögi az egészet, annyira groteszk. Mindenki szíve joga, hogyan és mekkora nyilvánosság előtt járatja le magát.

Ha sok vonuló travit, leszbit és buzit néz a gyerek, akkor ez követendő példa lesz őszerinte?
Ez egy gyakran hangoztatott - és a mögötte húzódó gyávaság végett igen gusztustalan "érv" a felvonulás ellen. A szexuális vonzódást a gének alapvetően meghatározzák. A legtöbb ember magában hordozza a hajlamot a biszexualitásra, valamivel kevesebb ember pedig legkésőbb a serdülőkora végeztével rádöbben, hogy számára nem az ellenkező nem okoz szexuális örömöt. Egy heteroszexuális emberből százmillió felvonulás végett sem lesz homi. Olyanból, aki hajlamos a biszexualitásra, legfeljebb biszexuális lesz, de buzi szintén nem. Az is érdekelne, vajon hányan kérdezték meg erről a gyerekeket...

De miért zavar akkor ez az egész másokat valójában?
Vannak akik vallási hovatartozásuk végett adnak hangot aggályaiknak, a legtöbben viszont csak ürügyként használják a felvonulást arra, hogy randalírozzanak és más embereket bántalmazzanak. Végsősoron egyiküknek sincs igaza. A legtöbb vallás alapvetően az elfogadásra, a mérlegelés nélküli szeretetre tanít, és arra, hogy ember ne ítélkezzék ember felett, mert ehhez korlátolt az ő elméje. Sajnos sokaknál elsikkad ez a lényegi mondandó, és például olyan homofób vallási figurák állítólagos kijelentései mögé bújnak, mint Mózes. Attól, mert kijelentem, hogy a szőke haj undorító és minden szőkét meg kell kövezni, nem leszek jobb ember, és ezt nagyon komolyan hiszem.
És persze ott vannak a szélsőségesek is, meg a focimeccsek végeztével városképet formáló agyatlan tömegek. A felvonulás előtt 5-10 perccel legurítanak egy barackpatront, esetleg pár üveg sört, és kimennek megmutatni hogy ki a fasza gyerek. Nekik egyrészről nyilván nagyon szarul jött ki az élet, másrészről sokkal többet kéne maszturbálniuk: Ez a feszültség levezetésének egy sokkal kellemesebb módja ugyanis a vérontásnál.

Mit érnek el a felvonulással?
Végsősoron semmit. A melegek megítélése nem néhány felvonulástól, hanem a rozzant elméjű generációk kihalásától fog megváltozni. Az egyetlen amihez ténylegesen hozzájárulnak, hogy minden politikai párt felhasználhatja a saját céljainak megfelelően az eseményt. Ez a felvonulás pedig kizárólag ezért ártalmas a társadalomra nézve, ennek semmi más oka nincs. A felvonulás hátán felmászó pártok a társadalom megosztására, a valódi problémák elfedésére (dezinformálásra), szavazat maximalizálásra, arculat építésre és reklámozásra használják az eseményt. Könnyen belátható, hogy ez sem az LMBT közösségnek, sem a rajtuk kívül eső "normális" társadalomnak hasznára nem válik.

Miért nem szűntetik be akkor?
Ezt valószínűleg jobban tudják azok, akik a szálakat mozgatják. Mivel azonban jelen korunkban nincs szimbolikus ügy, amelyet ne a pénz vagy a hatalomszerzés, esetleg az ezirányba való pozicionálás mozgatna, kedves Olvasóm könnyedén meglelheti a valódi okot. Ha el meri képzelni...

 » PHP-Sparcle.com
  • Ha saját webes megjelenésre vágysz.
  • Ha a meglévő oldalad lassú, hibás vagy biztonságtalan
  • Ha a régihez vagy ahelyett új dolgok kellenek

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr431354934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Coming out 2009.09.02. 13:12:41

A világ talán legnagyobb kisebbségéhez tartozom. A Föld lakosságának kb. 10%-a mindig is ilyen volt, és mindig is ilyen lesz. Másságunk genetikai eredetű, egyszerűen így születtünk. Nem csak emberek lehetnek olyan mint én, megfigyelhető ez jelenség az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása