Nem is Magyarország lenne, ha az egyetlen elfogulatlanul, hitelesen tájékoztató hírportál, a Zoom.hu hosszabb ideig fennmaradhatott volna. Ez pedig nem is a Non-Plus-Ultra lenne, ha nem a politikát próbálnám belehelyezni ebbe a lehangoló képbe.

Egészen elképedtem, amikor az index-en megjelent a hír, hogy bezárja kapuit a Zoom.hu, Magyarország egyetlen hiteles és független, elfogulatlan politikai-közéleti hírportálja. Miután a cikket elolvastam, tovább forogtak a kerekek a fejemben, és konspirációba illő végkövetkeztetésem az lett, hogy ebbe valószínűleg komoly politikai érdek is közrejátszhat. Nem tudom mással magyarázni egy ilyen progresszív, sikeres, fejlődő hírportál és az e köré időközben épült, az oldalt megkedvelő közösség kigáncsolását. Nem tudom elhinni, hogy a mai Magyarországon valóban lenne annyi igényes országos és nemzetközi problémákkal és hírekkel, információk közlésével foglalkozó hírportál, hogy ne lenne létjogosultsága egy ilyennek a meglévő piacon. Emellett a Zoom kezdte a brand-ekre jellemző jeleket is mutatni, szaporodó közössége legalább is megfigyeléseim szerint másutt nem, vagy jóval kevésbé volt aktív, azaz az emberek szerettek idejárni, idekommentelni, sőt, olyan is akadt szép számmal, aki csak ide kommentelt.

Sajnos úgy látszik, a politikai érdeklődés valamiféle bújtatott boszorkányüldözésnek van kitéve.

Szóra szót lehetne még halmozni, de sajnos nem maradt más hátra mint vissza: visszaköltözni oda, ahonnan azért hoztam el a blogot, mert nem szerettem oda tartozni. Nem tetszik az Index, és nem tetszenek az index-es bértollnokok, sem a tematikájuk, amely ijesztően elbulvárosodott (elpinásodott).

Szeretnék ezúton is köszönetet mondani a Zoom.hu szerkesztőségének az igényes anyagokért és a hiteles tájékoztatásért, mindazon fejlesztőknek, akik a háttér rendszert biztosították és üzemeltették, élettel és hírekkel töltötték fel a portált. Nem utolsó sorban személyesen köszönöm G. Szegő Péternek, hogy bizalmat szavazott nekem és lehetőséget adott a blognak egy megfelelőbb helyre kerülni. Szeretnék minden Zoom-os szerkesztőnek és munkatársnak sikerekben és eredményekben - nem halványan: anyagiakban - gazdag jövőt kívánni.

A blog a továbbiakban tehát ismét a nonplusultra.blog.hu címen érhető el.

 » PHP-Sparcle.com
  • Ha saját webes megjelenésre vágysz.
  • Ha a meglévő oldalad lassú, hibás vagy biztonságtalan
  • Ha a régihez vagy ahelyett új dolgok kellenek

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr961080614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2itailor 2009.04.24. 07:30:30

Nekem nagyon fog hiányozni a Zoom, a minősége és az ott kommentelő emberek is (persze nem mind :)). Remélem lesz a készítők között olyan akinek lehetősége van valami hasonlót, újat csinálni. Tetszett ez a stílus.
Most próbálom megkeresni azokat akik a blogjaikat átvitték új helyre, vagy máshol is írnak rendszeresen.
Ne hagyjuk hogy a hasonló gondolkodású emberek egy - még ha nem is olyan sok személyről beszélünk - csoportját ilyen egyszerűen kigolyózzák. Üdv: kat tailor (voltam a Zoom-on)

prometheus_X 2009.04.25. 16:04:42

Hát, én voltam bent a Zoom szerkesztőségében, és azért annyira nem volt kevés az az ember akit ott láttam, nekem olyan 50-60 főnek tűnt, minimum.

Teljesen értelmetlen és érthetetlen számomra a felszámolása. Az pedig, hogy a választások miatt, hát elég gyenge kifogásocska. Valami sántít nagyon ebben az egészben, amit csak erősít, hogy nem lehet tudni, ki vette meg végül.
süti beállítások módosítása