2024: Egy szép nyári reggelen tengerparti villájában Lázár János arra ébredt, hogy zavarja a szemébe arcátlanul tűző nap fénye, ezért kinyilatkozta, hogy háromharmados kormányzati többségük úgy döntött: alkotmányban rögzítik, hogy a Napnak holnaptól nyugaton kell felkelnie és délen nyugodnia. Indoklása szerint a megátalkodott égitest Földhöz viszonyított pályája ugyanis már nem felel meg az elmúlt évek építészeti megoldásainak - ennek megfelelően már előkészítették az Első Hungáriai Űrközi Vadász- és Nemzetőr (EHUNVAN) Flotta irányadó parancsát is a Föld pályájának módosítására, melyet még az este megküldenek Őméltósága Schmitt Pál Birodalmi Kancellár (BK) részére aláírásra.

Ilyen és ehhez hasonló képtelenségek tudnak csak eszembe jutni a Fidesznek az AB (és az Alkotmány) ellen intézett kirohanásáról. Több mint egy éve írtam utoljára politikai blogomba és szentül hittem, hogy nem lesz semmi ami újra erre késztessen - tévedtem.

A Fidesz ezzel a lépéssel egyértelműen és precedens értékkel tudtára hozta az országnak: a nemzeti együttműködés nem tűr ellentmondást, sem halasztást! A nemzeti együttműködés kötelező, akár alkotmányos, akár nem! Természetesen kár lenne azon vitatkozni, hogy a magukat pofátlanul magas végkielégítéseikből megszedő nemzetrablókra kivetett 98%-os különadó helyes-e vagy helytelen - itt magáról az eljárásról van szó, ami egyértelműen mutatja az önkényuralmi rendszerek sajátosságait. Meggyőződésemmé kezd válni, hogy Orbán Viktornak nem a kommunizmussal magával volt baja, hanem azzal, hogy nem a Fidesz volt az állampárt.

Nem tudhatunk magunk mögött egy kimondottan sikeresnek nevezhető 20 évet a demokráciában, de a rendszer megannyi hibája ellenére sem tartom indokoltnak azt, hogy akkor csináljunk mindent vissza úgy, ahogy előtte a zátkosba' volt. A pofátlanságnak ugyanis az elmúlt 20 évben is volt egy határa (ezt az AB többnyire helyesen képviselte), amelyet politikus nem bátorkodott átlépni. Ezzel a bejelentéssel Lázár János átlépte ezt a határvonalat, amelyet majd az általa kezdeményezett alkotmánymódosítás el is fog törölni.

Az, hogy a bejelentés hatására a forint újra gyengülni kezdett, nem számít, hiszen országunk gazdasága kiváló pilléreken nyugszik Matolcsy lábai közt lábainál. Én erre már csak annyit tudok mondani - egy bölcs dakota közmondással élve: szarjál sünt, Viktor!

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr52404102

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pali bácsi bábszínháza 2010.10.30. 01:30:19

Az első előadás váratlanul jött szembe. Nem váltottunk rá jegyet, mégis benne voltunk a közepében. Már nyolc éve elhangzott a figyelmeztetés: támadnak a múlt sötét erői. Ekkor tűnt fel Pali bácsi ismét, akkor még a háttérben. Mindjárt felismertem és tu...

Trackback: Kámán Balázs - TULP DOKTOR ÉS A MEGRENDELT HALOTT (2) 2010.10.28. 12:03:24

Rembrandt, Tulp mester anatómialeckéje, 1632 (részlet) 2. RÉSZ ... Lehet, hogy a rablásért elítélt és felakasztott Aris Kindt holttestére Rembrandton kívül senki egyetlen pillantást sem vetett? A megfestett holttestre sem? A nyilvános boncelőadáson Tul...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása