A zoom.hu nézegetésekor ütötte meg a szememet a szalagcím: "Garanciát kapnak a válság nagy vesztesei". De bár meg ne történt volna, most kevesebb morogni valóm volna.

Tegyük a kezünket a szívünkre, és mondjuk ki: írásos indoklás támasztja alá, hogy állásom a válság miatt szűnt meg. Ugyanmár...

Hőn rühellt kormányunk rendkívül furcsa válságkezelést és válságkommunikációt gyakorol a válság nem létezése óta (hiszen mint azt mindenki tudja, Gyurcsány Ferenc szerint tavaly minket csak meglegyintett a válság szele - ezért is kellett alig pár hét elteltével futva szaladni az IMF-hez és az EU-hoz). Most, hogy a 300 forintos euro és 200 forintos frank idejében járunk, talán felerősödhetett a széljárás - vagy mifene - bár erre vonatkozóan az egyértelmű kormányzati időjárásjelentést továbbra is hiányolom (gyűjtést szervezek: ha valaki olvasott olyat valahol, ahol a kormány bejelentette, hogy "gazdasági válság van", kérem dobjon egy linket kommentbe és kiteszem a posztba).

A fenti akció rendkívül alaposan kimeríti a "nesze semmi fogd meg jól magyarparaszt" kategóriát. A garanciás fizetési kedvezmény ugyanis csak azokra érvényes, akik 2008 szeptember 1 előtt vettek fel kölcsönt, és a válság miatt kénytelenek nélkülözni munkahelyük szeretetét. Egyrészt - ahogy ezt a zoom.hu is szemfülesen megjegyzi - 2008 szeptemberben hivatalosan jóformán még a válság szele se csapott meg minket, mert az csak a hónap végén történt (Gy. F. szerint). De ez csak az egyik probléma. Tegyük a kezünket a szívünkre, és mondjuk ki: írásos indoklás támasztja alá, hogy állásom a válság miatt szűnt meg. Ugyanmár... A rendkívül nagy többség valószínűleg sose fogja tudni alátámasztani, hogy ezért szűnt-e meg az állása (ha be volt egyáltalán jelentve, mert ugye ez hungarisztában nem honosított szokás). A nagyobb cégek a híradások szerint vagy nem rúgnak ki senkit, csak heti 3-4 napban foglalkoztatják, vagy egyszerűen ellehetetlenítik a bejárást (ld.: Suzuki), vagy "erőforrást realizálnak", egyikük presztizse se engedheti meg, hogy a párezer alkalmazott, akiknek ellehetetlenítik az anyagi helyzetét, azok a válság miatt kerüljenek utcára. A kissebbek meg valószínűleg csak egyszerűen kirúgnak, vagy csődbe mennek, vagy nem fizetnek és megvárják amíg felmondunk.

És mi lesz azokkal, akik a 2008 Q4 közepe-végén még elviselhető árú magyar valutát látva, a bizakodást keltő kommunikációt hallva/olvasva vettek fel lakáshitelt? Azok csak lazán szopják végig a 300-as euro-t vagy a 200-as frankot 2009-ben?

Vajon eléri a kedvezményezettek száma a 100-at?

 » PHP-Sparcle.com
  • Ha saját webes megjelenésre vágysz.
  • Ha a meglévő oldalad lassú, hibás vagy biztonságtalan
  • Ha a régihez vagy ahelyett új dolgok kellenek

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr8923735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása