A Lehet Más a Politika színeiben Ivády Gábor képletesen és gyakorlatilag is kesztyűt dobott (Zoom.hu) a pártoknak a kampányok tisztaságáért, költséghatékonyságáért. Sajnos.

Elfogult vagyok az LMP-vel kapcsolatban, de ez a hadművelet átlépte a kritikai ingerküszöbömet. Ez az akció légyfing volt. Vagy az se. Ivády szimpatikus mint ember, ha szembe jönne velem az utcán és elejtene egy reklám szatyrot, biztosan segítenék neki. Sőt akár söröznék is vele. De ennek nem ez a hétvégi akció az oka, erre bárki mérget vehet.

Röviden vázolom a problémámat ezzel az egész próbálkozással kapcsolatban:

  1. Hiteltelen. Az Ég és az Istenek szerelmére gyerekek, ez egy mozgalom, tessen tudni már összeszedni több mint egy tucat embert! Szerintetek ki fog komolyan venni egy faasztal mögül 10 fős tömegnek üvöltő embert?
  2. Szervezetlen. Fiúk és lányok! Ugyan mondjátok már el, hova dugtátok az akció hírét! Ne nekem, mert én voltam annyira perverz és még pénteken belefutottam véletlen, így tudom hol van. De mégis, nem kellett volna ezt valahogy a nyitóoldalra tenni? Nem kellett volna mondjuk egy hónappal ezelőtt bejelenteni, vagy egye-fene, két héttel? Tudjátok, vannak családos emberek is, meg elfoglaltak, meg diákok. Ennyi idő alatt csak egy nagyon szerencsés vagy egy totálisan antiszociális ember tudja összeszedni magát, akinek se idő nem számít se társasága nincs aki lekötné (tisztelet a kivételnek, biztos akad maximum 3 ilyen is az ott jelenlévők közül).
  3. Erőtlen. Ivádynak nincs semmiféle orgánuma. Ha van is valami, azzal legfeljebb egy közepes színvonalú standup comedy műsorban aratna kétes mértékű sikert a poénjaitól függően. Semmi karizmája nincs. Annyira nincs, hogy megakadt a szemem az általam ezerszer látott Parlamenten, és már csak akkor vettem észre, hogy valamiről lemaradtam, amikor vége lett a fenti videóhírnek.
  4. Súlytalan. Színes cuki plüsskesztyűket tessék-lássék műindulattal a porba dobni az zavart pótcselekvés, legfeljebb. Tessett volna szöges bőrkesztyűt odadobni. Vagy könnyen bomló papírból készültet amit nem muszáj felszedni. Vagy legalább a küszöbhöz közelebb ledobni. De az is jó lett volna, ha egyesével és véletlenszerűen a későbbi napokban hozzávágjátok a kesztyűket valamelyik emblematikus figurához az elövetkező napokban. Baj mi lehet belőle? Semmi, belefér a szabad véleménynyilvánításba. Az emberek fele minimum Molotov-koktélt dobna ma a parlamentre, vessétek már össze ezt annak a súlyával, amikor valaki kesztyűket dobál a földre aztán felszedi őket!

Mindent összevetve: legyen más, de ne így! Több átgondoltságot, jobb szervezést, karakánabb, karizmatikusabb embereket az akciók élére! Schiffer ha némán áll is elhiszem neki hogy haragszik, ha alá az van kiírva egy táblára! Ivádynak akkor se hiszem el hogy haragszik, ha erről bírósági végzése van vagy törvény rendelkezik róla!

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr36993088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vetrov 2009.03.10. 10:52:56

hát ez még cikibb mint a kampányvideó, brrr ...
de akkor sem értem, hogy miért titkolták ennyire az akciót, én is csak itt hallottam róla pedig naponta látogatom a honlapjukat, olvasom a hírlevet is ...

süti beállítások módosítása