A Fidesz elkezdett készülni a jövőre esedékes kormányzásra, de csak kapirgálná az ügynökügyet. Nyilvánvalóan lemérik a média és a köz véleményét arról az elszámoltatásról amit annyira megigértek - és amiről negyed évvel ezelőtt már megírtam, hogy lófasz se lesz belőle. Egyértelmű, hogy a Fidesz sem mehet annál a határnál tovább, amin túl már a saját jól meghatározott érdekei és érdekkörei sérülnének.

Általánosságban elmondható piciny hazánkról, hogy minden olyan polgártársunknak, aki csak egy picit is benne van a napi politika szardobálásának ténykedésének mindennapjaiban, annak a töke teli van az egész úgynevezett "ügynök üggyel", legszívesebben talán lelőné azt is aki csak szóba hozza. Ékes példája ez az ügy ugyanis a magas ívű, minőségi magyar politizálásnak - nevezetesen annak, hogy miként lehet politizálás nélkül politizálni, cselekvés nélkül cselekedni, következmények nélkül bűnözni, nyom nélkül 30 évig besúgni és utána jóakaró politikusként kiállni 20 éven át az emberek arca elé a TV-ben, a Parlamentben, az utcán a plakátokról lenézve. A magyar politika pont olyan, mint ahogyan az egész ügyet kezeli.

De mire jó pont most, pont Deutsch Tamás ezügyben történt bejelentése? Vegyük végig:

  1. Lemérni, hogy milyen súlyú elszámoltatást vár el az ország, feszegetni a határokat.

  2. Lemérni, hogyan reagál rá a leendő ellenzék és annak holdudvara.

  3. Lemérni, hogyan reagál rá a Jobbik és főleg annak elszippantani való szimpatizánsi köre.

  4. Megpróbálni elérni, hogy a választások előtt egy évvel minden politikus pontosan ismerje, mivel zsarolható.

És itt főleg a 4-ik pontot emelem ki, mert ennek van érdekesebb vonatkozása. Ez nyilván azoknak kedvez, akik a következő választásokat megnyerik, mivel ennek révén csak mégjobban bebetonozzák magukat majd a hatalomba.

Mindeközben mélyen hallgatnak arról, hogy amikor módjuk lett volna határozni ebben a kérdésben, akkor épp - véletlenül - szartak rá magasról. Később amikor kipattintották a D-209 ügyet, csak pislogtak amikor kiderült, hogy a Pokorni papa is érintett volt a témában (ő, szemben az egyébként nem túl szépemlékű Medgyessyvel ellentétben a belső elhárításnak dolgozott, ami lássuk be: nem mutat jól senki CV-jén). Az elmúlt durván 20 évben tehát lett volna 16 éve arra, hogy folyamatos nyomást gyakoroljon az aktuális kormányra, és 4 éve arra, hogy ő maga intézze el ezt az egész balhét!

Ez tehát, akár hogyan is szépítem, 20 év elvesztegetett idő. Hibátlanul leírja az egész magyar politika teljesítményét. Ámbár az elmúlt 20 évben azért mégis csak változott valami: azóta jóval nagyobb tételben, jóval kisebb kockázat mellett lophatnak tőlünk. Anno időnként ugyanis legalább kivégeztek pár majmot aki megpróbálta, ma meg minden jött-ment Zuschlag Jánosnak adott a kockázat nélküli nagytételes rablás.

Száz szónak is egy a vége, a lényeg abban van, amit Ungváry mondott: "minden párt politikai célokra használja az emberek tájékoztatását vagy félretájékoztatását".

 » PHP-Sparcle.com
  • Ha saját webes megjelenésre vágysz.
  • Ha a meglévő oldalad lassú, hibás vagy biztonságtalan
  • Ha a régihez vagy ahelyett új dolgok kellenek

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr961342881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása