Az elkúrás hagyománya

2009.02.04. 10:25

Úgy látszik, a mi Ferencünk hagyományt teremtett a politikában az őszödi beszéddel - feltételezem én büszke magyarként, hogy a nagytestvér elnöke ennek a fordulatnak a használatát Ferenc mestertől leshette el. Videó usákiul értőknek.

Igazából ez eddig jó is - mondhatnók. De mi mikor fogjuk megérni azt, hogy vezető politikusaink valamit tanulnak a nyugati - valódi - demokráciák vezetőitől (vagy ebből a szempontból akár csak a Csehektől vagy a Szlovákoktól)?

És akkor egy másik aktuáltémát is megfeszegetek, csak úgy velősen: az EU-nak nem tetszik Obama programja. Nem kell amcsinak lenni ahhoz, hogy az EU-t egy féllábú bohócnak, vagy kisdedóvónak tudjuk látni. Ahányszor éles helyzet van, annyiszor képtelen határozott és/vagy egységes álláspontot kialakítani, majd következetesen leverni a veséjét annak az országnak, aki vétett. Ha ez egy belső ország, akkor nincs gond, jön a nagy csinadratta, meg a szankciózás, stb. Ha ez az ország oroszország, akkor nincs szankció - igaz, hogy európa háromnegyede nem kapott gázt egy hétig - akkor csak nemzetközi megfigyelők vannak. Ha ez az ország az USA, akkor meg csak a siránkozás van. Na, erre képes a mi jó EU-nk a más gazdasági hatalmakkal szemben. Semmire.

Hol érdekli Obamát, vagy az USÁ-t, hogy az EU-nak mi tetszik és mi nem? Sehol. Az USA elnöke azon dolgozik, hogy az USA gazdasága talpraálljon. Ha az EU azt szeretné, hogy az EU gazdasága is talpraálljon, akkor ne Obamától várja, hogy talpra állítja, hanem mondjuk tegyen érte - úgyértem a sirámokon túl.

Mostanában az az érzésem, hogy mint ha az EU-s politika is kezdene elmagyarosodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nonplusultra.blog.hu/api/trackback/id/tr25921939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jullian Assange 2009.03.13. 01:35:26

azert a screwed es a fucked kozott van kulonbseg
süti beállítások módosítása